Hopp til innhold
Gi gaven videre
NOAH – for dyrs rettigheter

NOAH – for dyrs rettigheter

NOAH – for dyrs rettigheter

NOAH er en organisasjon for dyrs rettigheter som startet i 1989, og har i dag ca 15 000 medlemmer. NOAH arbeider for et samfunn der dyr har rettigheter, og hvor makt til å utnytte ikke gir rett til å utnytte.

Gjennom 30 år har NOAH bidratt til å øke respekten for dyr i Norge. De har satt dyrenes interesser på agendaen i flere politiske partier, fått gjennomslag for dyrepoliti, samarbeidet med motebransjen mot pels og fått regjeringen til å love avvikling av pelsnæringen, bidratt til forbud mot selprodukter i EU, sørget for slutt på eksotiske dyr i sirkus og forbud mot flere brutale jaktformer, og økt interessen for dyrevennlig og dyrefritt forbruk i Norge.

NOAH jobber for et samfunn der hensyn til dyr er en selvfølge. Deres visjon er at dyr ikke skal gjennomgå smertefulle eksperimenter eller trenes med vold til å adlyde mennesker, men ha mulighet til livsglede i sitt naturlige miljø. Deres mål er et samfunn hvor dyr ikke drepes for menneskers ulike ønsker, men at deres liv blir sett på som verdifullt for dyrene selv.

The organization supports the following of the UN's sustainability goals:

Liv under vannLiv på landBærekraftige byer og samfunnStoppe klimaendringene