Hopp til innhold
Gi gaven videre
#Nyhetsbrev#Bærekraftige gaver hele året#Bærekraft#Firmagave#Julegaver ansatte

Over 3 millioner kroner på vei til over 100 gode formål!

De fleste gavekortene som ble gitt i julegave i desember 2022 er utløpt, og vi er nå klare med årets første gaveutbetaling til gode formål!

I november og desember solgte vi gavekort for omtrent 3 400 000 kr. Nå har nesten alle disse gavekortene forfalt, og derfor vet vi nå hvor pengene skal!

Topp 10 formål:

Totalt er det 109 formål som mottar en gaveutbetaling denne uken. Beløpene varierer og her er oversikt over de ti formålene som i denne omgang får mest:

  1. Flyktninghjelpen
  2. Kreftforeningen
  3. Redd Barna
  4. Barnekreftforeningen
  5. GiveDirectly*
  6. Against Malaria Foundation*
  7. Malaria Consortuim*
  8. Helen Keller International*
  9. Røde Kors
  10. Sykehusklovnene

*Formål anbefalt av Gi Effektivt.

Last ned fullstendig oversikt over alle gaver i filen under. Her finner du alle formål sortert etter størrelse og alfabetisk.

Takknemlige organisasjoner og formål!

Alle formålene viser stor takknemlighet for støtten og for samarbeidet med Gi Gaven Videre! Vi har fått en liten ekstra takk fra de tre formålene som er på topp tre listen:

– Vi setter stor pris på bidragene vi har mottatt fra bedrifter og privatpersoner gjennom Gi Gaven Videre i året som har gått. Det er flott at Flyktninghjelpen kan være en del av denne innovative løsningen for bedriftsgaver og det er inspirerende å se det økte engasjementet blant giverne. Med disse midlene kan vi hjelpe der nøden er størst og reagere raskt når nye kriser rammer uskyldige mennesker. Annicken Saxlund, leder av Flyktninghjelpens næringslivsseksjon

–Tusen takk til alle dere som har støttet Kreftforeningen! Din gave går til kreftforskning og gode omsorgstilbud for kreftpasienter og pårørende. Arbeidet vårt er basert på innsamlede midler, og det er takket være alle som støtter oss at vi har vi blitt en organisasjon med stor gjennomslagskraft og den største bidragsyteren til kreftforskning. Vi får vi til mye, men sammen kan vi vil få til enda mer. Vi i Kreftforeningen jobber for at færre skal få kreft, at flere skal overleve og for bedre livskvalitet for pasienter og pårørende. – Hege Olsen, Seksjonsleder, Aksjoner & Næringsliv - Kreftforeningen

– Vi i Redd Barna setter stor pris på at så mange har gitt sin gave videre til Redd Barnas arbeid. Spesielt i disse krevende tidene er vi ekstra takknemlige for hjelpen til de som trenger det mest. Vi gjør vårt ytterste hver dag for å hjelpe barn til en bedre hverdag. Med deres bidrag tilrettelagt av Gi Gaven Videre får vi sammen gjort verden litt bedre for barn. Tusen takk for tilliten! Johan Lindelien Schwartz, Director Corporate, Analysis, CRM - Redd Barna

Så lagt har Gi Gaven Videre formidlet nærmere 9 millioner kroner siden oppstart. Dette er penger som er med på å gjøre verden til et bedre sted for mange!
Så lagt har Gi Gaven Videre formidlet nærmere 9 millioner kroner siden oppstart. Dette er penger som er med på å gjøre verden til et bedre sted for mange!

Hva med gavekort som ikke blir brukt?

For Gi Gaven Vider er det svært viktig at gavekort som blir glemt, eller har gått ut på dato, også kommer til nytte! Vi videreformidler alltid alle pengene videre til gode formål, også de som ikke blir innløst innen tiden. I noen tilfeller er det også noen som gir oss fullmakt til å gi pengene videre på deres vegne.

Hvordan fordeles disse midlene?

I denne omgang er det ca 15 % av det totale gavebeløpet som skal fordeles av Gi Gaven Videre, og denne gangen er disse midlene fordelt likt på fire formål anbefalt av Gi Effektivt:

– Dette er "sannhetens øyeblikk" for oss i Gi Gaven Videre – å se hvordan vi i fellesskap er med å finansiere de som virkelig gjør en forskjell, enten det er gjennom humanitær hjelp, forskning, eller ett av alle de andre viktige formålene vi har anledning til å støtte. Denne gangen har mottakerne valgt 109 ulike formål - 95% av alle tilgjengelige!

– Samtidig er vi i Gi Gaven Videre opptatt av at det er ikke pengene, men effekten av disse som betyr noe. Midlene som Gi Gaven Videre er bedt om å fordele, 490 950 kroner, gir vi til fire humanitære formål som er anbefalt av donasjonsplattformen Gi Effektivt, basert på at GiveWell vurderer formålene som de mest effektive i hele verden.

– Bidraget vil fordeles likt mellom organisasjonene Against Malaria Foundation, Malaria Consortium, Helen Keller International og GiveDirectly, forteller Aksel Mjøs, initiativtakeren bak Gi Gaven Videre.

Gi Effektivt – takknemlige over denne fordelingen:

– Vi i Gi Effektivt er svært glade og takknemlige for at Gi Gaven Videre har valgt å støtte våre anbefalte organisasjoner med årets frie midler. Dere kan være trygge på at pengene vil utgjøre en størst mulig forskjell, etter grundige analyser av bistandsevaluatoren GiveWell.

– For oss er det motiverende å se at stadig flere velger meningsfulle gaver som handler om noe mer, og som kan gis videre til de som trenger det som mest.

– Gjennom samarbeidet med Gi Gaven Videre kan vi anbefale bedrifter og enkeltpersoner å gi gaver til noen av verdens mest effektive bistandsorganisasjoner, enten det er i forbindelse med jul, bursdager, konferanser eller annet. Gi Effektivt og Gi Gaven Videre har et delt formål om å skape økt giverglede, og å gjøre det enkelt å støtte gode tiltak. Det er et viktig arbeid!

– Vi takker for tilliten til våre anbefalinger og gleder oss til å fortsette samarbeidet, avslutter Eirik Mofoss, styremedlem i Gi Effektivt

Les også:

Oppsummering 2022 - flere og flere gir gaver til gode formål!

Oppsummering 2022 - flere og flere gir gaver til gode formål!

Gi Gaven Videre har hatt en flott utvikling i 2022. Vi solgte gavekort for nærmere 3,7 millioner kroner som gir en Co2 besparelse på ca 57 tonn.

Gaver til gode formål i 2021, resultater fra Gi Gaven Videre

Gaver til gode formål i 2021, resultater fra Gi Gaven Videre

I 2021 solgte vi gavekort for nesten 2 700 000 kroner! Dette tilsvarer en økning på over en million fra 2020, og gir en total CO2-besparelse på ca 42 tonn i 2021.

Tusen takk for gavene❣️

Tusen takk for gavene❣️

Denne uken har vi ringt rundt og snakket med mange flotte formål som alle er takknemlige for gavene de nå får gjennom Gi Gaven Videre. Det er ingen tvil om at gavene blir satt stor pris på og at pengene vil komme til stor nytte!