Hopp til innhold
Gi gaven videre
#Bærekraftige gaver hele året#Heldigital prosess#Samarbeid

Tusen takk for gavene❣️

Denne uken har vi ringt rundt og snakket med mange flotte formål som alle er takknemlige for gavene de nå får gjennom Gi Gaven Videre. Det er ingen tvil om at gavene blir satt stor pris på og at pengene vil komme til stor nytte!

Gi Gaven Videre har som mål å redusere unødvendig forbruk og samtidig frigjøre midler til gode formål som gjør verden til et bedre sted. Gleden er derfor stor når vi nå overfører over 2,2 millioner kroner til over 100 gode formål!

Gavene som er utbetalt denne uken er hovedsakelige gavekort som ble gitt som julegaver i desember og som hadde forfall innen 31.01.22.

Topp 10 formål

Vi har snakket med formålene som er på Topp 10-listen og i diagrammet ser du hvordan gavene er fordelt til disse formålene. Alle formål er takknemlige for gavene de får, og lengre nede finner du en hilsen direkte fra dem som er øverst på listen, med litt informasjon om hva pengene går til.

Her er også oversikten over hvordan gavene er fordelt til alle formålene, totalt er det 108 formål som har fått gaver.

Gi Gaven Videre fordeler

Både den som gir et gavekort og den som får det, kan velge at Gi Gaven Videre skal fordele gavebeløpet på deres vegne. Gi Gaven Videre fordeler disse gavene proratarisk til formålene på Topp 10, pluss at det gis 10 000 kroner til hvert at de fem formålene som GiveWell har valgt ut og gjort tilgjengelig via Gi Effektivt: Malaria Consortium, GiveDirectly, SCI (Schistosomiasis Control Initiative), Helen Keller International, Against Malaria Foundation.

Hilsen fra formålene:

Barnekreftforeningen

Barnekreftforeningen

Vi i Barnekreftforeningen er takknemlige og rørt over at så mange har valgt vårt formål som mottaker av sine gavekort. Takket være denne støtten kan vi jobbe videre for at barn og ungdom med kreft skal få den beste behandlingen og støtten de trenger.

Barnekreft er den vanligste dødsårsaken blant barn mellom 1-14 år i Norge, og 70% av de som blir friske opplever seneffekter etter gjennomgått kreftbehandling. Vi vet at forskning bidrar til ny kunnskap og bedre behandling, som kan redde liv og gi de som rammes den fremtiden de fortjener. Hvert år lyser vi i Barnekreftforeningen ut flere millioner kroner til forskning på barnekreft. Gavene vi får gjennom Gi Gaven Videre gjør det mulig å forske videre.

Tusen takk til Gi Gaven Videre og alle som har valgt å støtte Barnekreftforeningen! Takket være disse midlene kommer vi nærmere målet om at ingen barn skal dø av kreft - og vi kan fortsette vårt arbeid med å være en best mulig støttepartner for de familiene som rammes.

Camilla Korsæth Reinhartsen, næringslivsansvarlig i Barnekreftforeningen

Kreftforeningen

Kreftforeningen

Tusen takk til alle dere som valgte Kreftforeningen som formål!

Din gave går til kreftforskning og gode omsorgstilbud. Arbeidet vårt er basert på innsamlede midler, og det er takket være alle som støtter oss at vi har vi blitt en organisasjon med stor gjennomslagskraft og den største bidragsyteren til kreftforskning. Vi får vi til mye, men sammen kan vi vil få til enda mer. Vi i Kreftforeningen jobber for at færre skal få kreft, at flere skal overleve og for bedre livskvalitet for pasienter og pårørende.

– Hege Olsen, Seksjonsleder, Aksjoner & Næringsliv

Redd Barna

Redd Barna

Redd Barna setter stor pris på initiativet og engasjementet fra Gi Gaven Videre og vil takke alle som har valgt å bidra til vårt arbeid gjennom denne ordningen. Støtten fra dere vil styrke barns rettigheter, gi dem beskyttelse, utvikling og deltakelse. Pengene vil blant annet gå til arbeidet vårt med å få barn tilbake på skolen etter pandemien. Utdanning og skole er viktig for barns beskyttelse og det gir dem kunnskapen til å unngå fattigdom, holde seg friske og få et håp om framtiden.

– Birgitte Lange, Generalsekretær i Redd Barna

Røde Kors

Røde Kors

Tusen hjertelig takk for bidraget til Røde Kors’ humanitære arbeid! Det varmer. For oss innebærer det at vi kan hjelpe enda flere mennesker som trenger vår hjelp og støtte, både her i Norge og der ute i verden

I Norge er problemene av en annen art enn i andre land hvor væpnede konflikter eller naturkatastrofer skaper lidelse og nød. Det kan dreie seg om rusproblemer eller vansker med å tilpasse seg et nytt land. Noen går seg bort i påskefjellet, mens mange er ensomme og rett og slett har behov for noen å prate med. Gjennom våre aktiviteter prøver vi å hjelpe alle det gjelder, uavhengig av nasjonalitet, etnisitet og religion.

Sammen redder vi liv. Sammen fortsetter vi å gjøre en forskjell.

Anja Pogost, Røde Kors

Sykehusklovnene

Sykehusklovnene

Sykehusklovnene er så glade for at så mange støtter vårt arbeid! Det gjør at barn og unge på sykehus i Norge kan få et pusterom i en vanskelig situasjon. Gjennom lek og fantasi stimulerer vi barnas vitale krefter – og bringer normaliteten inn på sykehuset. Ikke minst kan sykehusklovnene medvirke til å unngå at tvang brukes. Gjennom Gi Gaven Videre når vi ut til flere, og takker for den tilliten dere som gir viser oss.

– Nina E. Eidem, Daglig Leder

WWF Verdens naturfond

WWF Verdens naturfond

Tusen takk til dere som har valgt WWF Verdens naturfond som formål med et gavekort fra Gi Gaven Videre. Pengene vi får tildelt kommer godt med, og styrker arbeidet vårt for å bevare naturen og begrense klimaendringer både her hjemme og ute i verden. Med støtte fra dere kan vi gjøre enda mer for å snu den negative utviklingen og skape en verden hvor vi lever i tråd med det jorda tåler.

– Karoline Andaur, generalsekretær i WWF Verdens naturfond


Unicef Norge

Unicef Norge

Vi er svært takknemlige for at folk har kjøpt gavekort hvor pengene går til våre formål. Dette er frie midler som blir overført til UNICEF sine programmer internasjonalt og som vil gå dit det trengs mest til enhver tid. UNICEF jobber kontinuerlig med å styrke alle barns rettigheter. Vi kjemper for å utrydde alle former for urett og overgrep mot barn, og å skape en verden der alle barn er like mye verdt å satse på.

De to siste årene har UNICEF stått helt i front for å vaksinere resten av verden mot COVID-19 fordi vi ser at barna er de som rammes hardest når samfunn stenges ned og de voksne blir syke. Her har våre støttespillere vært med på å korte ned verdens farligste kø. Men, veldig mange mennesker venter fortsatt på covid-19-vaksinen. Mens barna venter på at voksne skal få vaksinen, står livet deres i fare. Når samfunn stopper opp, blir barna kastet ut i ekstrem fattigdom og sult. Mange av dem mister livet. Sammen kan vi gi vaksiner til verdens fattigste land! Sammen kan vi gjøre verdens farligste kø kortere. Parallelt med pandemibekjempelse har vi fult fokus på utdanning, beskyttelse, barnevaksinasjonsprogram, tilgang til rent vann, ernæring og nødhjelp for å nevne noe.

Marianne Myhrer Kristiansen, Director Marketing & Fundraising - Unicef Norge

Amnesty

Amnesty

Amnesty i Norge vil takke alle som har valgt å bidra til vårt arbeid gjennom Gi Gaven Videre. Denne støtten vil bidra til at stater ikke kan bryte menneskerettighetene uten at verden får vite om det. Amnesty er der når migrantarbeidere utnyttes i Qatar, og vi retter lyskasterne mot samvittighetsfangene i Kina, som alle helst vil glemme. I tillegg «vokser» pengene gjennom alt det frivillige arbeidet medlemmene våre utfører. Fra kjøkkenbord, gater og plasser strømmer det med SoMe-poster, eposter og brev til emirer, presidenter, statsministre og generaler. Alle overgripere skal få vite at vi ser dem. Ingen skal få bryte menneskerettighetene i fred. Kanskje viktigst av alt er all solidariteten Amnesty skaper på tvers av land og kontinenter. Alle som kjemper for fred, frihet og rettferdighet skal vite at Amnesty har millioner av medlemmer som står på deres side. Det er med å gi håp for en bedre framtid.

John Peder Egenæs, Generalsekretær Amnesty


Frelsesarmeen

Frelsesarmeen

Hjertelig takk for alle bidrag til Frelsesarmeens arbeid. Gavene utgjør en stor forskjell. Pengene går lokalt dit behovet er størst – året gjennom. Sammen hjelper vi lavinntektsfamilier, barn og unge, rusavhengige, eldre og ensomme med mat, klær, omsorg og fellesskap.

– Adelheid Sæther, leder marked og innsamling

Les også - Gaver til gode formål i 2021, resultater fra Gi Gaven Videre:

Les også - Gaver til gode formål i 2021, resultater fra Gi Gaven Videre:

I 2021 solgte vi gavekort for nesten 2 700 000 kroner! Dette tilsvarer en økning på over en million fra 2020, og gir en total CO2-besparelse på ca 42 tonn i 2021.