Hopp til innhold
Gi gaven videre
Zulufadder

Zulufadder

Zulufadder

Zulufadder er en fadderorganisasjon med fokus på utdannelse og bærekraftige prosjekter for barn og ungdom i Sør-Afrika

Zulufadder er en norsk humanitær organisasjon som ble startet i 2005 av skuespilleren Mari Maurstad. Organisasjonen har som mål å hjelpe barn i Sør-Afrika med utdanning, mat og helsehjelp. Utdanning er en viktig del av Zulufadders arbeid, og organisasjonen har startet flere barnehager, i tillegg til å ta over Gratton skole som tilbyr både grunnskole- og videregående utdanning.

Utdanning er en nøkkel til å bryte fattigdomssirkelen, og gjennom sitt arbeid bidrar Zulufadder til å gi barna mulighet til å skape en bedre fremtid for seg selv og sine familier. Organisasjonen fokuserer på å gi barna en trygg og positiv oppvekst, og jobber for å skape et miljø der de kan utvikle seg og lære på best mulig måte.

Mari Maurstad grunnla Zulufadder etter å ha besøkt Sør-Afrika og selv så situasjonen mange barn levde under. Hun ønsket å gjøre en forskjell, og startet organisasjonen som har bidratt til å skape et bedre liv for veldig mange barn og unge. Norske Silvia Hellesvik har drevet organisasjonen i Sør-Afrika siden 2006, mens Mari besøker Zulufadder så ofte det lar seg gjøre.

Organisasjonen viser hvordan enkeltpersoner kan ha stor påvirkning, og er en inspirasjon for mange som ønsker å gjøre en forskjell i verden.

The organization supports the following of the UN's sustainability goals:

Utrydde fattigdomUtrydde sultGod helseGod utdanningAnstendig arbeid og økonomisk vekstInnovasjon og infrastruktur