Hopp til innhold
Gi gaven videre
Against Malaria Foundation

Against Malaria Foundation

Against Malaria Foundation

Against Malaria Foundation (AMF) distribuerer impregnerte myggnett i områder med malaria sør for Sahara. Hvert nett kan beskytte to personer mot malaria i over 4 år.

Malaria er fortsatt et stort problem. Over 400 000 mennesker – for det meste barn – dør hvert år av sykdommen. Ingen effektiv vaksine er på plass enda, men det betyr ikke at vi står uten våpen mot malariaparasitten. Against Malaria Foundation (AMF) driver preventivt arbeid gjennom distribusjon av impregnerte malarianett for å hindre smitte.

Impregnerte myggnett er en billig løsning som forhindrer død og lidelse forårsaket av malaria. Det koster 45-65 kr per nett i produksjon og distribusjon, og hvert nett kan brukes av to personer i 4-6 år. Det betyr at for 8 kr er en person beskyttet i minst ett år. AMF bistår der tiltaket har best effekt, i hovedsak i Afrika sør for Sahara. Malaria har en fundamental påvirkning på både helse og økonomi i Afrika. Beregninger viser at for hver million dollar som brukes på å kjempe mot malaria, forbedres kontinentets BNP med 12 millioner dollar. AMF anbefales av organisasjoner som GiveWell og Giving What We Can på grunn av deres kostnadseffektivitet, finansielle gjennomsiktighet og store muligheter for vekst.

The organization supports the following of the UN's sustainability goals:

Utrydde fattigdomGod helse