Hopp til innhold
Gi gaven videre
Aksel Mjøs, Initiativtaker Gi Gaven Videre
Aksel Mjøs, Initiativtaker Gi Gaven Videre
#Bærekraft#Julegaver ansatte#Bærekraftige gaver hele året#Media#Heldigital prosess

Gi Gaven Videre – en hjertesak i Aksel Mjøs' store engasjement for bærekraft og rettferdighet

Aksel Mjøs, mannen bak Gi Gaven Videre, er seriøst opptatt av bærekraft og rettferdighet, både på jobb og privat. Nylig ble han oppnevnt av Regjeringen som leder av Naturrisikoutvalget.

Hvem er egentlig mannen bak dette bærekraftige initiativet? Og hva er Aksel Mjøs sitt engasjement og motivasjon for bærekraft utover Gi Gaven Videre?

Aksel er til dagen førsteamanuensis og leder for finansinstituttet ved Norges Handelshøyskole (NHH), der han også er ansvarlig for etterutdanningsstudiet Sustainable Financial Analytics.

I 2019 etablerte han Gi Gaven Videre sammen med konen Kari. Ideen kom i forbindelse med Aksel sin 50 årsdag, der han signaliserte at han ikke ønsket seg gaver, men heller ønsker å samle inn penger til en god sak.

Motivasjonen og drivkraften bak Gi Gaven Videre får du høre mer om her:

Video produsert av Karen Kalager.

Leder av Naturrisikoutvalget

I Naturrisikoutvalget skal Aksel, sammen med 12 andre kompetente utvalgsmedlemmer, arbeide for å kartlegge hvor avhengig norske næringer og sektorer er av naturen og naturmangfold. Utvalget skal bygge innsikt rundt naturrisiko, hvordan å bedre måle og rapporterer dette, og samlet sett hvordan beslutninger på en bedre måte tar hensyn til naturen.

– Vi er avhengige av naturen i alt vi gjør, samtidig er det krevende å inkludere naturrisiko og naturhensyn i analyser og vurderinger sammen med andre hensyn. Jeg er svært inspirert av å få bidra til at naturhensyn blir en avgjørende del av hvordan vi tar næringsliv og samfunn videre. Rammene er denne ene, sårbare kloden, forteller Aksel.

Mjøs har i lang tid vært opptatt av bærekraft og rettferdig fordeling av ressurser, noe som også er en grunnsteinen i Gi Gaven Videre.

– Gi Gaven Videre er svært konkret og virkningsfullt, og gjør det enkelt for oss som givere og mottakere å støtte de som vi selv tror gjør verden bedre! avslutter Mjøs.


Videoen viser Deloitte sitt arrangement under Arendalsuka 2022: "Naturavtalen og dens betydning for norsk næringsliv" - med Espen Barth Eide, Klima- og miljøminister, Karoline Andaur, Generalsekretær WWF, Aksel Mjøs, førsteamanuensis og instituttleder, NHH.

Les også:

Korleis tek vi bærekraft på alvor?

Korleis tek vi bærekraft på alvor?

Bærekraft er eit tema som skiljer valkampen i 2021 frå den i 2017. No er våre og FN sine felles bærekraftsmål med i alle diskusjonar, og utslepp av klimagassar som gjev global oppvarming, heilt sentralt. Det betyr og noko at 340 masterstudentar på NHH tek kurs i “Sustainable Finance”, eit kurs som ikkje fantes i 2017.

Meningsfulle og bærekraftige gaver året rundt

Meningsfulle og bærekraftige gaver året rundt

Flere bedrifter velger å tenke annerledes og mer bærekraftig når de gir gaver – enten det er til foredragsholdere, samarbeidspartnere eller som premier. For mange er Gi Gaven Videre allerede kjent som julegave, men mulighetene er langt flere!