Hopp til innhold
Gi gaven videre
Flyktninghjelpen

Flyktninghjelpen

Flyktninghjelpen

Flyktninghjelpen er en norsk organisasjon med ca. 14000 hjelpearbeidere over hele verden, som hjelper mennesker på flukt. De arbeider for å være raskt på plass der mennesker på flukt trenger dem mest og gi nødvendig bistand. Idag er Flyktningshjelpen til stede i både nye og langvarige kriser i over 30 land. Der er de en synlig og anerkjent aktør under navnet Norwegian Refugee Council (NRC). De gir blant annet mat, husly, rent vann, rettshjelp, og utdanning.

Flyktninghjelpen er raskt på plass der mennesker på flukt trenger dem mest. Hjelpearbeidet startet etter andre verdenskrig, og behovet var enormt da. Det er det fortsatt. I over 70 år har de jobbet utrettelig for at mennesker på flukt skal overleve og bygge seg en ny framtid.

Akkurat nå er Flyktninghjelpen til stede i både nye og langvarige kriser i over 30 land. Der er de en synlig og anerkjent aktør under navnet Norwegian Refugee Council (NRC). De tilbyr blant annet mat, husly, rent vann, rettshjelp, og utdanning.

Flyktninghjelpen står på flyktningenes side. Med erfaring, kunnskap og pågangsmot forsvarer de rettighetene til folk på flukt. Flyktninghjelpen er en sterk pådriver for at flyktningers rettigheter skal respekteres.

Flyktninghjelpen har 14 000 hjelpearbeidere over hele verden. De aller fleste jobber ute i felt, og mange av hjelpearbeiderne har vært flyktninger selv.

Organisasjonen støtter følgende av FNs bærekraftsmål:

Utrydde fattigdomUtrydde sultGod helseGod utdanningLikestilling mellom kjønneneRent vann og gode sanitærforholdRen energi for alleAnstendig arbeid og økonomisk vekstInnovasjon og infrastrukturMindre ulikhetFred og rettferdighetSamarbeid for å nå målene
Organisasjonen er godkjent av Innsamlingskontrollen