Hopp til innhold
Gi gaven videre
Dråpen i Havet

Dråpen i Havet

Dråpen i Havet

Dråpen i Havet har som formål å yte støtte til mennesker på flukt, samt å spre informasjon om flyktninger og migranters livssituasjon. Der det er aktuelt vil hovedfokuset rettes mot å hjelpe barn og deres mødre. Dråpen i Havet ble stiftet september 2015, og har siden oppstarten koordinert flere enn 6500 frivillige hjelpearbeidere til Hellas, der behovet for hjelp er stort.

Dråpen i Havet er tilstede på Lesvos, Samos, i Nord-Hellas og i Athen-området. På fastlandet jobber de direkte inn i flyktningleirene Skaramagas, Elefsina og Nea Kavala, som driftes av greske myndigheter. På Lesvos jobber de i flyktningleiren Moria, og har etablert et eget Drop Centre i Moria landsby. På Samos jobber de med ulike aktiviteter i Stagona Centre utenfor flyktningleiren, Vathy.

Dråpen i Havets arbeid består i stor grad av distribusjon av mat, klær og nødvendig hygieneartikler. De arrangerer også et stort utvalg aktiviteter for barn og voksne. Deres frivillige har arbeidsoppgaver knyttet til distribusjon, lagerarbeid og aktiviteter for flyktningene.

Dråpen i Havet prøver å utligne noen av urettferdighetene vi møter her i verden. Flyktninger prøver å gjøre det beste for dem selv og deres familier i deres situasjon, og ved å gi en donasjon til denne organisasjonen kan du hjelpe familier som prøver sitt beste for å overleve.

Organisasjonen støtter følgende av FNs bærekraftsmål:

God helseGod utdanningMindre ulikhetFred og rettferdighet
Organisasjonen er godkjent av Innsamlingskontrollen