Hopp til innhold
Gi gaven videre
New Chance

New Chance

New Chance

New Chance Foundation ble stiftet i mars 2010 og er en humanitær stiftelse som støtter og driver et barnehjem utenfor Goma i det krigsherjede landet DR Kongo. New Chance har i flere år jobbet med å bygge opp et senter som skal kunne gi plass til hele 500 barn utenfor Goma. Senteret er ment for barn som er offer for krigshandlingene i Goma. Dette er barn som har fått HIV, flere har blitt seksuelt misbrukt og mange er blitt foreldreløse.

New Chances arbeid består hovedsakelig av å drifte et barnehjem utenfor byen Goma i krigsherjede Kongo. I flere år har de arbeidet med å bygge opp dette barnehjemmet, som etter hvert skal kunne gi plass til hele 500 barn. Barna som blir tatt hånd om der er offer for krigshandlingene.  Flere av dem er smittet med HIV eller har blitt seksuelt misbrukt, og mange er foreldreløse.​ New Chance skal hjelpe dem på veien mot et bedre liv. I tillegg jobber New Chance for å ungdommer i Goma utdanning og opplæring i yrkesfag.

Senteret drives i hovedsak av personer som tidligere har vært i lignende situasjoner og selv fått hjelp. Derav navnet «New Chance». Dette gir dem muligheten til selv å hjelpe.


Organisasjonen støtter følgende av FNs bærekraftsmål:

Utrydde fattigdomUtrydde sultGod helseGod utdanningLikestilling mellom kjønneneRent vann og gode sanitærforholdRen energi for alleAnstendig arbeid og økonomisk vekstInnovasjon og infrastrukturFred og rettferdighet
Organisasjonen er godkjent av Innsamlingskontrollen